Benvinguda al bloc sobre maternitat i criança on
si el/la petit/a té gana ... popa, si té son... popa, si té fred o calor... popa, si té por... popa, si està content/a... popa ...
Així què, pipa o popa?


dimecres, 14 de juliol del 2010

La música ho és tot!

Ja fa temps que volia escriure sobre música. A casa nostra ens agrada molt. Escoltar música, cantar cançons, crear-les (algun dia en penjaré alguna de les que li he fet a la petita, però de moment encara em fa vergonya), tocar-les i ballar-les! I és que la música ho és tot! Amb ella pots fer, viure i treballar moltes coses. Pots entretenir-te, pots relaxar-te, pots divertir-te, pots aprendre coses..., ho pots fer sol o acompanyat, ho pots fer bé o malament (i què!)...

Cantar als nostres petits és molt important (tant se val si cantem cançons conegudes, o ens n'inventem la lletra o si la creem especialment pels nostres fills), el que és important és cantar-los-hi! Són un ritme diferent, uns tons de veu diferents, un posicionament del cos diferent i ells ho noten i els agrada i aprenen (més del que ens podem imaginar!). Són les primeres històrietes que escolten (encara que només sigui que un cargol treu les banyes i puja muntanyes!) i que me'n dieu de ballar plegats tots 3 junts... sens dubte, fantàstic!

Per tot, en la línia que ja vaig fent amb els contes, us posaré un parell de discos que ens agrada escoltar (més endavant ja en diré més):
  • Salta un ocell de Falsterbo Marí. Aquest grup fa música folk per adults i tenen aquest disc per infants i, pels qui no el coneixeu, en ell hi canten 2 homes i una dona, un dels quals és el conegut Eduard Estivill (sí, el de deixar plorar a la canalla per anar a dormir!). Té unes cançons molt boniques ( i amb unes melodies molt maques. És molt recomanable. (Nota: no m'agrada gens la pedagogia del son d'aquest senyor però el seu grup de música m'agrada molt).
  • Voltes i voltes del cantautor Jaume Barri. En aquest disc hi ha cançons molt maques tant musicalment com de lletres, moltes de les quals tenen molt més que sentit. La veu d'aquest senyor no és fantàstica però la música i les lletres ho compensen.

Ambdós discos ens agraden molt i us els recomano especialment. Més endavant us en comentaré més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada