Benvinguda al bloc sobre maternitat i criança on
si el/la petit/a té gana ... popa, si té son... popa, si té fred o calor... popa, si té por... popa, si està content/a... popa ...
Així què, pipa o popa?


dilluns, 7 de juny del 2010

Llegir ens fa més lliures (2a part)

En la línia iniciada el mes passat, avui us vull fer una petita crítica de llibres infantils que tenim a casa i que anem llegint.
De moment tot continua igual, nosaltres llegim i la petita "escolta" o juga amb altres coses o toqueteja les fulles dels llibres... però, llegir ens fa més lliures, no? Doncs a llegir molt!

Avui només parlaré de llibres que contenen uns quants petits contes. Apa, doncs, som-hi!
  • Em vols llegir un conte? de diversos autors i amb il·lustracions de Penny Dann. Es tracta d'una petita col·lecció de 2 llibres de l'editorial Timun Mas. Les il·lustracions són força boniques i clares i els contes són d'allò més variats, des de contes molt populars d'autors de renom (Òscar Wilde) fins a contes no tant coneguts. Aporta, com a punt interessant al llibre, unes interessants indicacions aproximades de la durada de cada conte, de manera que els classifica segons si duren 2, 5 o 10 minuts. Ambdós volums contenen 17 contes cada un.
  • 13 històries guillades d'animals sensacionals de Claire Renaud i Vincent Villeminot amb il·lustracions de diversos autors. Són històries curtes d'animals no gaire convencionals. Pretén, des del meu punt de vista, ser un llibre divertit tan per les històries com per com està transcrit. Les lletres canvien de tamanys, de colors i d'inclinació. Això sí, faltaran anys perquè la petita el pugui llegir ja que aquest "desordre" en l'escriptura no en facilita la lectura. Les il·lustracions, tot i ser de diferents autors, són en general molt maques i ben definides. Per cert, és de l'Editorial Panini.
  • 365 contes. No hi consten els autors dels textos ni de les il·lustracions. De l'editorial Grafalco, S.A. És un llibre que té uns quants anys (jo el tenia igual de petita, tot i que aquest és nou de trinca ja que el van venent) i això es nota en els dibuixos que tenen un estil molt classicó. El que té de xulo aquest llibre és que et proposa un conte curt (molt curt) per a cada dia de l'any i així ho indica (cada conte té un dia assignat). No me'ls he acabat de llegir tots però en general tots acaben amb moralina.
  • Contes de Joguines i Contes de la Granja ambdós de l'autora Sally Grindley i l'il·lustrador Andy Ellis. Són dos llibres de l'editorial Timun Mas. Les il·lustracions són força xules essent més maques les del de Joguines (pels colors sobretot). En un són animals que parlen en històries breus, divertides i tendres i està farcit d'onomatopeies d'animals que en fan la lectura en veu alta més entretinguda. En l'altre són joguines que cobren vida quan es fa de nit i els nens i nenes dormen. Són històries simpàtiques. El de joguines té 8 contes i el de la granja 9.
En podríem comentar molts més, però això ja seran figues d'un altre paner.

Fins a la propera crítica literària!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada